Våre Tjenester

Naturrestaurering

vi utfører naturrestaurering

Naturrestaurering betyr at vi gjenoppretter og forbedrer de økologiske forholdene og naturverdiene i områder som er forringet eller ødelagt.

Naturrestaurering

FN har utpekt 2021 – 2030 til verdens tiår for restaurering av økosystemer.

Naturrestaurering er tiltak for å reparere og forbedre natur og økosystemer som er ødelagt eller forstyrret.

Torvmyr står for ca 1/3 av verdens karbonlager i jord, og så lenge det er høy vannstand i myren binder den opp mer CO2 fra atmosfæren enn den slipper ut, og karbonet blir lagret i myra. Torvmyr har også en stor betydning som leveområder for flere truede arter av fugler, insekter, planter og moser. Den har også en annen viktig funksjon som omhandler vannrensing og i noen tilfeller flomdemping.

Når det opparbeides grøfter i myr, senkes vannstanden og torven får tilgang på oksygen. Da brytes torvlaget ned og karbon slippes ut i atmosfæren og leveområdene for truede arter forsvinner.

H2 Miljø har erfaring fra restaurering av natur, både fra torvmyrrestaurering og restaurering av skytefelt/skytebaner etc. og kan bistå dere ved slike prosjekter.

Ta gjerne kontakt med oss for mer informasjon om naturrestaurering.

Denne nettsiden bruker cookies

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen på nettstedet vårt og for personlig tilpasning av annonser. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Avvis alle